Agri Spaces

agri-spaces

Proiectul GRU- 11- P-LP-229-SV-UK în perioada 1.08.2011-31.07.2013
AGRI-SPACES -APPROACHES TO URBAN CULTURE
Finaţat de Comisia Europeană prin Programul Life Long Learning.
www.agri-spaces.eu

În perioada 14-16 iunie 2013 a avut loc la Fălticeni a V-a Reuniune de proiect
Reuniunea de proiect Grundtvig
În perioada 19-20 octombrie 2012, a avut loc la Fălticeni cea de a patra reuniune transnațională a proiectului. Au participat 13 reprezentanți ai partenerilor din U.K și 4 reprezentanți ai partenerilor din Lituania. Reuniunea a oferit participanților prilejul de a cunoaște specificul orașului Fălticeni și a județului Suceava în domeniul agriculturii urbane, de a discuta cu reprezentanții municipalității în cadrul unei vizite la Primăria Fălticeni, de a participa la o manifestare tradițională ”Festivalul mărului”.

Alte informații și materiale puteți găsi accesând :

  • http://www.facebook.com/groups/agrispaces/
  • http://www.agri-spaces.eu/

AGRI-SPACES -APPROACHES TO URBAN CULTURE
Acest proiect se va derula în perioada 31 august 2011 – 1 august 2013 şi are ca obiective :crearea unei reţele între diverse organizaţii atât la nivel local, naţional cât şi la nivel european care să dezvolte managementul necesar agriculturii urbane, îmbunătăţirii mediului de afaceri în domeniu, să identifice mijloace şi instrumente necesare comunităţii locale în acest domeniu.

Coordonatorul proiectului este Organizatia PacificStream ENTERPRISE SOULUTIONS C.I.C.din Liverpool U.K si mai avem ca parteneri Organizatiile Tauragės verslo informacinis centras din Lituania si Liverpool Vision Limited U.K.
In această etapă am stabilit echipele de proiect, am pregătit prezentarea fiecărei organizaţii cu elementele de identificare specifice, am incheiat parteneriate cu instituţii din orizontul local, am conturat deja o reţea internaţională pe facebook şi blogul proiectului, care se va dezvolta în viitor.

Acest proiect este o mare oportunitate pentru noi de a crea acea conexiune absolut necesară unei dezvoltări durabile intre instituţiile de educaţie, cercetare ştiintifică şi mediul de afaceri, care să contribuie la identificarea unor soluţii reale de progres economic a orizontului local pe baza unor experienţe şi exemple de buna practică la nivel european.

Mai multe informaţii despre acest proiect puteti afla accesând : http://agrispaces.blogspot.com/
Vă invităm să colaboraţi şi să beneficiaţi de rezultatele acestui proiect ! veniti alături de noi pe facebook la adresa: agrispaces@groups.facebook.com sau ne puteţi contacta pe adresa sgrsv_sv@yahoo.com

PRIMA REUNIUNE DE PROIECT, LIVERPOOL U.K
În perioada 9-11 decembrie 2011, a avut loc la Liverpool U.K. prima reuniune de proiect în cadrul căreia s-au discutat probleme legate de planificarea spaţiului in mediul urban având în vedere menţinerea spaţiilor verzi şi dezvoltarea spaţiilor agricole, întreprinderile locale din domeniul industriei alimentare care să conducă la o dezvoltare sustenabilă. Ceea ce ne-a atras atenţia în mod deosebit a fost activitatea de voluntariat desfăşurată de majoritatea cetăţenilor-angajaţi sau asistaţi sociali, emigranţi sau englezi şi implicarea acestora în multe proiecte comunitare care vizează educaţia pentru hrană sănătoasă, protecţia mediului, păstrarea spaţilor curate.

SGRSuceava a fost reprezentată la această reuniune de Magda Grigoraş coordonatorul proiectului si vicepreşedinte al SGRSV, Marcel Porof preşedinte al SGRSV, Palaghia Radion, Horvat Raluca şi Maria Atănăsoaie membri SGRSV şi membri în echipa de implementare a proiectului.

În octombrie 2012 SGRSV va găzdui la Fălticeni ce-a de a 4a reuniune de proiect, ceea ce va fi o oportunitate pentru administraţia locală şi reprezentanţii sectorului economic din domeniul agricol şi al industriei alimentare de a discuta, de a schimba exemple de bună practică şi de a dezvolta relaţii de colaborare cu colegii din ţările partenere.

Mai multe informatii despre acest proiect puteti afla accesând : http://agrispaces.blogspot.com/
Daca doriti sa colaborati sau sa beneficiati de rezultatele acestui proiect, veniti alaturi de noi pe facebook la adresa agrispaces@groups.facebook.com sau pe pagina web http://www.agri-spaces.eu/ care va contine toate rezultatele proiectului.

Doi membri ai SGRSV au participat la Tabăra de vara organizata la Miercurea Ciuc , in perioada 19-23 septembrie 2012.