Despre Noi

Societatea de Geografie din Romania Filiala Suceava din punct de vedere juridic este o organizație tânără a luat ființa la 16 Iunie 2010 dar membrii sai au facut si fac in continuare parte din Societatea de Geografie din Romania, infiintata in 1875, unde au activat si activeaza peste 1200 membri din toate judetele Romaniei, printre care personalitati din domeniul universitar, cercetare, preuniversitar. SGRSV va actiona in vederea afilierii la organizatii internationale din domeniu (ex. EUGEO – Association of European Geographical Societies), a extinderii colaborarii in plan stiintific si social, al formarii continue.

SGR Suceava este o organizatie care are drept obiective dezvoltarea interesulului pentru cunoastere al tinerilor si adultilor cu diverse nivele de pregatire, de a incuraja si promova cercetarea stiintifica, de a dezvolta in randul tinerilor spiritul de competitie, de initiativa, de a contribui la dezvoltarea competentelor si valorilor membrilor comunitatii locale sau nivel national in vederea dezvoltarii.

Organizatia noastra is propune si actioneaza in formarea continua a adultilor in domeniul stiintelor mediului inconjurator si al dezvoltarii durabile prin organizarea si participarea la simpozioane nationale si internationale, intalniri cu personalitati din domeniu, workshopuri, publicatii. In acelasi timp stimulam interesul tinerilor si adultilor pentru actiuni de voluntariat in diverse proiecte cu scopul de a creste implicarea acestora in dezvoltarea personala, cresterea spiritului civic si dezvoltarea economica a spatiului in care traiesc. In ultimii doi ani am extins activitatea catre implicarea in societatea civila, pentru a crea o punte de legatura intre institutii (O.N.G., scoli, primarie, I.S.J., societati comerciale) si intre cetateni care activeaza in diverse domenii. In acest sens am activat in calitate de parteneri ai proiectului SOCIETAL, derulat de O.N.G. REPER 21 din Bucuresti si finantat de F.S.E. prin P.O.S.D.R.U. si care a avut drept obiectiv responsabilizarea sociala a tinerilor din diverse zone ale tarii. Am atras si format un grup de 12 tineri voluntari care activeaza in cadrul organizatiei in diverse proiecte.

SGR Suceava incurajeaza si antreneaza tineri pentru a participa la competitii nationale si internationale in domeniu, pentru a dezvolta spiritul de competitie si a-i ajuta sa-si depaseasca limitele.

Organizatia noastra este deschisa colaborarii cu alte O.N.G.-uri din tara si la nivel european, precum si cu alte institutii implicate in educatie (scoli, primarii, societati private, CCD, universitati) pentru a promova experienta acumulata, exemplele de buna practica, pentru a invata din experienta acestora si pentru a dezvolta in randul mebrilor sai si a comunitatilor in care traiesc multiculturalismul si diversitatea umana, respectul reciproc, nondscriminarea – valori europene necesare vietii in acest spatiu geografic.